Jdi na obsah Jdi na menu
 


MONOLOGY

aneb divadelní samomluvy  

Čekají vás přijímačky na uměleckou školu? Chystáte se na soutěž nebo přehlídku? Máte v plánu uspořádat divadelní představení nebo pásmo? Nebo si jen potřebujete natrénovat jevištní projev? A chybí vám text? Pak jste tu rozhodně správně:)

Na tomto webu najdete monology ke stažení z mé autorské tvorby. Jestliže Vás zajímají i jiná dramatická díla, pak… Si je s dovolením nalezněte jinde:) 

VEŠKERÉ MONOLOGY SI MŮŽETE STÁHNOUT VE FORMÁTU PDF PO KLIKNUTÍ NA NÁZEV VYBRANÉHO MONOLOGU.

Pokud máte zájem o veřejné uvedení některého z mých monologů kdekoli (představení, soutěž, přehlídka, přijímací zkoušky apod.), informujte mě prosím na mailu kluzna@zenskamonologika.cz

 

Příspěvky

Bytosti nadpřirozené

23. 3. 2012

monology-bytosti-naprirozene.jpgZde k nám promlouvají pohádkové bytosti, ovšem poněkud jinou formou, než na jakou jsme u těchto stvoření zvyklí (monolog kouzelné babičky na odpočinku, princezny přátelící se s drakem, ďábla v ženské podobě a dalších).

 
Celý příspěvek | Rubrika: MONOLOGY | Komentářů: 0

Na telefonu

23. 3. 2012

monology telefonNázev tentokrát nenaznačuje obsah monologů, ale jejich formu. Jedná se o v dnešní době nejpřirozenější způsob, jak vést (zdánlivý) monolog, kterým dnes vyřizujeme prakticky cokoliv (hovor s kamarádkou o novém příteli a nových botách, s kamarádem v krizi nebo s přítelem, který požaduje jakousi podivnou praktiku...).

 
Celý příspěvek | Rubrika: MONOLOGY | Komentářů: 0

Práce, práce, práce…

23. 3. 2012

monology práceMonology o radostech, starostech a zážitcích, které s sebou nesou různá povolání (lektorka a její poněkud náročný, jelikož neustálý pozitivní přístup, uklízečka v domově seniorů přinášející humor duším, které ho naléhavě potřebují nebo kabaretní tanečnice, které komplikují život milostné pletky apod.).

 
Celý příspěvek | Rubrika: MONOLOGY | Komentářů: 0

S muži a o mužích

23. 3. 2012

monology mužiMonology na jeden z nejčastějších (přiznejme si to) námětů ženské konverzace: muži. Tento oddíl je obsahově nejrozmanitější, stejně jako mužský svět, obzvlášť ze ženského pohledu (rozlícená hospodyňka přinucená vařit guláš s fatálními následky, manželka v rozvodovém stání ochotná přenechat děti manželovi a jeho mladičké milence obě děti s plným příslušenstvím nebo třeba odhodlaná mladá žena z časů minulých).

 
Celý příspěvek | Rubrika: MONOLOGY | Komentářů: 0

Věcná!

10. 4. 2012

monology věciKdyby tak věci mohly mluvit... Chválily by nás? Stěžovaly by si? Nebo by nás rovnou někam poslaly? Třeba založené brýle vyloženě frflají. Počítačová myš si zase dá pauzu v nejnevhodnější chvíli. Ona to snad dělá schválně...

 
Celý příspěvek | Rubrika: MONOLOGY | Komentářů: 0

Zvířectva

7. 6. 2012

monology-zvirata.jpgPrý němé tváře. Houbičky. Každý, kdo někdy nějaké zvíře vlastnil (ať už dobrovolně nebo nedobrovolně) určitě potvrdí, že někdy toho rozhodně navykládají spousty a hromady. Ještě že aspoň neovládají řeč lidskou. I když... Víme to tak jistě?

 
Celý příspěvek | Rubrika: MONOLOGY | Komentářů: 0